Heerlijke recepten

Gezonde en lekkere recepten voor smoothies

Top 5 smoothies voor de zomer

Top 5 smoothies voor de zomer

Fruitige smoothies zijn een welkome verfrissing op warme zomerdagen. Onze recepten met groenten en fruit van het seizoen mag je daarom niet missen.

Top 5 smoothies voor de zomer

Bosbessensmoothie

Zomertijd is bosbessentijd. Daarom mixen we het op warme dagen graag tot een fruitige smoothie. Het is bijzonder lekker met avocado en kokoswater. Voor een extra portie gezonde voedingsstoffen kun je een paar eetlepels hennep proteïnepoeder mengen. De zomerse smoothie smaakt ook heerlijk zonder.

Ingrediënten voor 4 personen

400 Gram Bosbessen (Vers of uit de vriezer)
Kwart Avocado
4 Eetlepels Hennep eiwitpoeder
400 Milliliter Kokoswater
Sap van 1 tot 2 limoenen
4 Schijfjes citroen om te garneren
IJsblokjes

Bereiding

  1. Was de bosbessen en dep ze droog. Hou 4 mooie bessen apart.
  2. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de avocado.
  3. Pureer fijn in een blender samen met hennep eiwitpoeder, bosbessen, kokoswater en limoensap.
  4. Serveer in glazen met ijsblokjes. Steek op elk van de 4 spiesjes een schijfje limoen en 1 bosbes en garneer de glazen ermee

Watermeloen smoothie

Er is geen betere zomersnack dan een sappige watermeloen. Wanneer je het mixt met ijsblokjes en citroensap, wordt het in een mum van tijd een verfrissende, caloriearme smoothie, die zorgt voor een heerlijke verkoeling op warme dagen.

Ingrediënten voor 4 porties

1 Watermeloen
10 IJsblokjes
Sap van een halve citroen

Bereiding

  1. Snij de watermeloen in vieren, lepel het vruchtvlees eruit en verwijder de pitjes. Snij vervolgens in grote stukken.
  2. Plet de ijsblokjes grof.
  3. Doe de stukjes meloen, gemalen ijsblokjes en citroensap in een blender en pureer.
  4. Verdeel de smoothie over 4 glazen en meteen serveren.

Komkommer snijbiet perzik smoothie

Groen en gezond, de zomerse smoothie van komkommer, snijbiet en perzik combineert drie verse seizoensingrediënten in één heerlijk drankje. Door het lage fruitgehalte bevat het aanzienlijk minder calorieën dan mixdrankjes van puur fruit. Snijbiet voorziet je ook van gezonde ingrediënten zoals foliumzuur, beta-caroteen en ijzer.

Ingrediënten voor 4 glazen (150 ml inhoud)

250 Gram Komkommer
2 Perziken
3 Stengels Snijbiet
1 Vanillestokje
150 Gram Mineraalwater
5 IJsblokjes

Bereiding

  1. Was de komkommer, maak schoon en snij in grote stukken.
  2. Was de perziken, wrijf ze droog, halveer ze en verwijder de pit. Snij de perziken in partjes, bewaar wat voor garnering.
  3. Maak de snijbiet schoon, was en snijd hem in kleine stukjes.
  4. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit met de achterkant van een mes.
  5. Doe de komkommer, perziken, snijbiet, vanillemerg, mineraalwater en ijsblokjes in een blender/blender en mix.
  6. Giet in glazen en garneer met partjes perzik.

Smoothie met nectarine, meloen en banaan

De fruitige smoothie van honingdauwmeloen, nectarines en banaan smaakt echt naar de zomer. Als romig extra ingrediënt zorgt kokosmelk voor fijne exotische smaken. Het perfect vullende ontbijt voor warme dagen.

Ingrediënten voor 4 personen

1 Honingdauwmeloen (ongeveer 500 g)
3 Nectarines
2 Bananen
200 Milliliter Kokosmelk
2 Eetlepels Citroensap

Bereiding

  1. Ontpit, schil en snijd de honingdauwmeloen in blokjes.
  2. Was de nectarines, halveer ze en verwijder de pit.
  3. Snij het fruit in grove stukken. Bananen schillen en in stukjes snijden.
  4. Doe het fruit in een blender met de kokosmelk en het citroensap en pureer tot een gladde massa.
  5. Giet in glazen.

Multivitamine smoothie met duindoorn en frambozen

Frambozen, appels en bananen schitteren in deze gezonde zomerse smoothie. De toevoeging van duindoornsap zorgt voor voldoende vitamine C, cranberrysap levert waardevolle ingrediënten als antioxidanten en vitamine A.

Ingrediënten

150 Gram Frambozen
Halve Appel
1 Rijpe Banaan
8 Takjes Munt
4 Eetlepels Honing
4 Eetlepels Vers citroensap
100 Milliliter Duindoornsap met vruchtvlees
350 Milliliter Cranberrysap

Bereiding

  1. Was de frambozen.
  2. Appel wassen, in vieren snijden, klokhuis verwijderen.
  3. De baan schillen.
  4. Pureer frambozen, behalve 8 voor garnering, appel, banaan, honing, citroensap, duindoornsap en cranberrysap in een blender ca. 4 minuten fijn.
  5. Rijg de overgebleven frambozen en muntblaadjes afwisselend aan 4 houten prikkers.
  6. Verdeel de drank over 4 glazen en versier met geprepareerde houten spiesen.

Deel dit op social media
Populaire boeken

De beste smoothie boeken ​

Ontdek onze favoriete boeken voor het maken van heerlijke en gezonde smoothies.