Beste blenders

Dit zijn de beste blenders voor smoothies

Beste smoothie blenders 

Hieronder vind je de 10 beste beste blenders voor het maken van heerlijke smoothies

Dus je bent op zoek naar de beste smoothie blender? Dan heb je gelukt want in dit artikel hebben wij de tien beste blenders voor het maken van smoothies op een rij gezet. Met deze blenders maak je de lekkerste smoothies en hoef je je geen zorgen te maken dat grote en/of harde stukken groente en bevroren fruit niet goed gemixt zullen worden. Ook kunnen deze blenders makkelijk ijsblokjes mixen. Verder lees je in dit artikel waar een goede blender aan moet voldoen, waar je op dient te letten bij het aanschaffen ervan, wat het verschil is met een ‘normale’ blender en vermelden we hoe de onderstaande lijst tot stand is gekomen.

Waarom kiezen voor een smoothie blender?

Het antwoord op deze vraag is vrij simpel, namelijk dat je lekkere smoothies wilt maken zonder dat je klonten in je smoothie krijgt. Een smoothie blender is een handige tool voor in de keuken. Daarbij komt ook nog eens kijken dat je voor tientallen euro’s al een zeer betrouwbare blender voor het maken van smoothies kunt aanschaffen. Dus of je nu dagelijks de blender wilt gebruiken of eens in de zoveel tijd, wij zijn van mening dat paar tientjes investeren in een goede smoothie blender een verstandige keuze is.

Eigenschappen van een goede smoothie blender

Met een blender kun je verschillende ingrediënten tot een glad geheel mixen. Dat is het belangrijkste doel van een blender. Toch verschillen blenders in de mogelijkheden die ze bieden. Wij zullen hieronder in het kort opsommen waar je bij aanschaf op moet letten en wat een blender tot één van de beste smoothie blenders maakt.

Het vermogen

Wij raden aan om een blender aan te schaffen met een vermogen van minimaal 500 Watt. Hiermee is het krachtig genoeg om bevroren fruit en ijsblokjes te crushen. 

Verschillende snelheden

Er zijn tal van blenders welke verschillende snelheden bieden. Je kunt zo gemakkelijk wisselen om zowel zachte als harde ingrediënten te mixen. Een goede blender beschikt vaak over minimaal twee verschillende snelheden. 

Glazen blenderkan

Het nadeel van een glazen blenderkan is dat deze sneller breekt dan een plastic blenderkan. Toch adviseren we je om een blender aan te schaffen met een glazen blenderkan. Simpelweg omdat ze veel langer meegaan dan de plastic variant. Daarbij komt ook nog eens dat de glazen variant een stuk makkelijker is om schoon te maken. Zowel met de hand als in de vaatwasser.

Meegeleverde extra’s

Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan meeneembekers, maar zijn er ook genoeg andere extra’s die bij sommige blenders worden meegeleverd. 

Hiernaast zijn er nog meerdere punten waar je op dient te letten, maar voor nu willen we het hierbij laten. Later in dit artikel vermelden wij bij veel smoothie blenders de voordelen en lees je dus de overige punten waarop gelet dient te worden.

Dit zijn de 10 beste blenders voor smoothies

Je hebt kunnen lezen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een blender en ook hebben we in het kort verteld waarom het aanschaffen van een smoothie blender een goede keuze is. Echter, je bent waarschijnlijk op deze pagina terecht gekomen omdat je wilt weten wat de beste smoothie blenders zijn. Wij hebben grondig onderzoek gedaan en zijn ervan overtuigd dat je met één van onderstaande smoothie blenders een apparaat van topkwaliteit in huis haalt. Per model lees je onder andere de prijs, ervaringen van gebruikers en de belangrijkste kenmerken van de smoothie blenders. 

#1 Philips Viva HR3571/90 – Blender

De Philips Viva HR3571/90 heeft volgens ons terecht een plek bovenaan onze lijst met de beste smoothie blenders veroverd. De blender beschikt over alle functionaliteiten die je van een hoogwaardige blender mag verwachten. Zo worden onder andere ijsblokjes en bevroren fruit omgezet tot een perfecte blend. Verder heeft het een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. De blender schaf je aan voor ongeveer 80 euro en hoewel dit aan de prijzige kant is, is het ook één van de betere modellen die er op dit moment op de markt is. Dit blijkt onder andere uit de positieve beoordelingen die door klanten online werden achtergelaten. Onder andere op websites als Mediamarkt, Bol.com en Coolblue worden bijna alleen maar vijf sterren reviews achtergelaten. 

Wij plaatsen de Philips Viva HR3571/90 niet zomaar bovenaan onze lijst met de beste smoothie blenders. Dit apparaat kent tal van pluspunten. Eén daarvan is dat het een ontzettend krachtig vermogen heeft van 1000 Watt, welke beschikt over een oververhittingsbeveiliging. Deze beveiliging zorgt ervoor dat het apparaat bij oververhitting stopt. In de bijgeleverd handleiding kun je lezen hoeveel tijd wordt aangeraden om de blender te gebruiken. Daarnaast vinden we de ProBlend Crush-technologie het vermelden waard. Dit gaven we eerder al aan, maar deze technologie zorgt ervoor dat alle ingrediënten (dus ook diepvriesfruit) wordt gecrusht. Verder komt dit model met een grote glazen kan met een capaciteit van 1,5 liter (geschikt voor meerdere personen), is het vaatwasmachinebestendig, beschikt het over meerdere snelheden en heeft het een klopfunctie. Met een klopfunctie kun je moeiteloos de ingrediënten glad malen en krijg je een fijn resultaat.   

Verkrijgbaar bij:


#2 NutriBullet Pro 900 Series

Het merk NutriBullet kom je meerdere keren tegen in onze lijst met de beste smoothie blenders. Met een blender van NutriBullet haal je gegarandeerd een hoogwaardige apparaat in huis. Het eerste model van NutriBullet dat we hier willen vermelden is de Pro 900 Series. Dit is een zeer compacte, stijlvolle en krachtige blender en is uiterst geschikt voor mensen met een actieve levensstijl. Overigens zijn wij niet de enige die vinden dat de Pro 900 Series van NutriBullet thuishoort in dit artikel. De blender is namelijk door de Consumentenbond uitgeroepen tot ‘beste koop blender’. Daarnaast staat het internet ook vol met positieve beoordelingen. 

De NutriBullet Pro 900 Series heeft een vermogen van 900 Watt. Eerder in dit artikel gaven we al aan dat we van een goede blender minimaal 500 Watt eisen. Op dit vlak scoort de Pro 900 Series dus een ruime voldoende. Een ander pluspunt is dat de smoothie blender zeer compact is. Hier staat wel tegenover dat de inhoud van de beker een stuk kleiner is dan sommige andere blenders uit dit artikel. Zo heeft dit model een blend-/drinkbeker van 0,9 liter. Je kunt bij  jezelf het beste nagaan of dit voldoende is. Voor één persoon is dit meer dan voldoende, maar voor meerdere personen is het aan de kleine kant. Verder maak je deze blender binnen een mum van tijd schoon (vaatwasserbestendig), heeft het zeer scherpe messen waarmee je ook ijsklontjes en bevroren fruit kunt vermalen en is blender zeer licht en compact. Kortom, voor ons redenen genoeg om de NutriBullet Pro 900 op de tweede plek te vermelden in onze top 10 beste smoothie blenders.

Verkrijgbaar bij:


#3 Tefal Blendforce II BL4388

Een blender welke wel geschikt is voor het hele gezin is de Tefal Blendforce II BL4388. Dit model beschikt over tal van kenmerken die wij vinden passen bij één van de beste blenders voor smoothies van dit moment. Zo heeft het onder andere een krachtige motor, verschillende veiligheidsfuncties, een ijscrush functie en een ergonomisch design voor de ultieme gebruiksgemak. Dit zijn slechts enkele van de vele voordelen van deze blender. Daarnaast vind ik het belangrijk om de prijs-kwaliteitverhouding van dit model te vermelden. De Tefal Blendforce II BL4388 kost ongeveer 60 euro bij webshops als Bol.com, Coolblue of Mediamarkt en hieronder lees je wat je voor deze prijs allemaal ontvangt.

Allereerst willen we de motor van 800 Watt vermelden en de veiligheidsfunctie waarmee de blender oververhitting voorkomt. Overigens kan de blender tot wel 3 minuten mengen zonder dat deze onderbroken hoeft te worden. Binnen 3 minuten kun je zo goed als zeker alle ingrediënten malen. Verder kun je de onderdelen van de Tefal Blendforce II BL4388 uit elkaar halen en de blender zo eenvoudig schoon maken. Ten slotte heeft de blender een inhoud van 1,8 liter en is daarmee geschikt voor twee of drie personen.

Verkrijgbaar bij:


#4 NutriBullet Original

Bij het opstellen van een lijst met de beste smoothie blenders mag de NutriBullet Original zeker niet ontbreken. Net zoals de Pro 900 van NutriBullet kun je met dit model heerlijke smoothies maken. Zo is de NutriBullet Original in 2020 nog uitgeroepen als ‘Beste koop’ door de Consumentenbond. Voor deze blender betaal je ongeveer tussen de 70 euro en 80 euro, maar dan haal je wel een top apparaat in huis. Dit blijkt naast het feit dat het is uitgeroepen als ‘Beste koop’, ook uit de reviews van klanten. Zo hebben gebruikers alleen al op de website Bol.com ruim honderd een reviews achtergelaten. En met een gemiddelde beoordeling van 4,6 sterren behoort de NutriBullet Original terecht tot de tien beste smoothies. 

Benieuwd wat de NutriBullet Original dan zo goed maakt? Allereerst heeft het een krachtige motor van 600 Watt. Dit is misschien wat minder dan sommige andere blenders uit deze lijst, maar nog steeds meer dan genoeg om alle soorten stengels, zaden, schillen en andere ingrediënten te mixen. Daarbij komt ook nog eens dat het enorm scherpe messen heeft, welke op 20.000 toeren per minuut draaien en ingrediënten verpulveren tot een lekkere smoothie. Verder zijn alle onderdelen, behalve de basisunit, vaatwasserbestendig. Als laatst heeft het een blenderbeker van 700 milliliter. Hiermee kun je per keer twee eenheden maken. Fijn dus wanneer je samen met je partner een smoothie wilt drinken of wanneer je twee smoothies per dag gaat drinken.

Verkrijgbaar bij:


#5 Tefal Perfectmix BL811D

Met de Tefal Perfectmix BL811D vind je al het tweede model van Tefal in onze lijst met de beste smoothie blenders. Niet zo vreemd natuurlijk, want Tefal staat bekend om haar hoogwaardige keukenapparatuur. De Tefal Perfectmix BL811D is met een prijskaartje van ongeveer 90 euro wel iets duurder dan veel andere modellen uit dit artikel, maar na het lezen van de kenmerken van deze blender zul je merken dat het model nog steeds één van de betere prijs-kwaliteitverhouding heeft. Daarnaast is het ook één van de best beoordeelde blenders uit deze lijst. Zo kreeg de Perfectmix BL811D van Tefal een gemiddelde beoordeling van 4,6 sterren op Bol.com en een 9,2 als beoordeling op Coolblue. Op Bol.com was dit op basis van meer dan 200 reviews en op Coolblue zelfs 300 reviews.

De Tefal Perfectmix BL811D beschikt over een ontzettend krachtige motor van 1200 Watt, welke 28.000 rotaties per minuut heeft. Daarnaast kun je de blender op drie verschillende standen instellen: Smoothie, Auto Clean en Ice Crush. Verder vinden we de inhoud van 2 liter (1,5 liter bruikbare inhoud) het vermelden waard. Dit model is dus prima geschikt voor het hele gezin. Daarnaast bevat het een Air Cooling systeem, voor een extra lange levensduur, hittebestendige glazen blenderkan en heeft het een handige doseerdop. Kortom, genoeg redenen voor ons om de Tefal Perfectmix BL811D op te nemen in een lijst met de beste blenders voor smoothies.

Verkrijgbaar bij:


#6 KitchenBrothers Smoothie Blender

Vind je de bovenstaande smoothie blenders aan de prijzige kant, maar wil je toch een hoogwaardige blender in huis halen? Dan is deze smoothie blender van KitchenBrothers echt iets voor jou. Zo haal je dit model al voor ongeveer drie tientjes in huis en krijg je voor deze prijs ontzettend veel extra’s. Zo krijg je bijvoorbeeld maar liefst vier bekers meegeleverd, waaronder een beker voor onderweg. Met een prijskaartje van ongeveer 30 euro kun je niet hetzelfde verwachten als van een smoothie blender die meer dan het dubbele kost. Wij hebben echter gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding bij het opstellen van deze lijst en niet zozeer naar de kenmerken van een blender. Anders zou onze top 10 enkel bestaan uit duurdere modellen. 

De KitchenBrothers Smoothie Blender heeft een motor van 350 Watt en ook al gaven we eerder aan dat een goede blender over minimaal 500 Watt moet beschikken, vonden we het toch dat we dit model hier moesten opnemen. Zo kun je prima fruit, groente, kruiden en andere ingrediënten malen, maar worden ijsklontjes en bevroren fruit wat lastiger. Verder heeft dit apparaat twee verschillende snelheden, welke tot 25.000 rotaties per minuut (RPM) kunnen draaien, zijn bijna alle onderdelen vaatwasmachinebestendig en heeft het een bruikbare inhoud van 500 milliliter. Dit is dus geen smoothie blender die je gemakkelijk voor het hele gezin kunt gebruiken.

Verkrijgbaar bij:


#7 Bosch MMB6172S VitaPower 4

De volgende blender voor smoothies die we zeker met onze lezers willen delen is de Bosch MMB6172S VitaPower 4. Ook van het merk Bosch ben je verzekert van kwaliteit en het is niet voor niets dat dit apparaat in maart van dit jaar nog als ‘Beste koop’ is uitgeroepen. Hieronder zullen wij straks de kenmerken benoemen van de MMB6172S VitaPower 4 van Bosch. En niet alleen wij en de Consumentenbond zijn enthousiast over deze blender, ook de gebruikers van de Bosch MMB6172S VitaPower 4 zijn ontzettend blij met hun aankoop. Dit blijkt uit de reviews die wij online tegenkwamen. Zo schrijven de klanten op Bol.com en Coolblue uitsluitend positieve reviews. Het enige minpunt dat we wel eens tegenkwamen was dat  de mengkom als redelijk zwaar wordt beschouwd en het apparaat aardig wat geluid maakt bij gebruik. Ook de prijs van ongeveer 90 euro is aan de hoge kant, maar vinden wij dat dit model dat zeker waard is.

We willen nu even in het kort de belangrijkste kenmerken opsommen. Zo heeft het een krachtige motor van maar liefst 1200 Watt, een capaciteit van 1,5 liter bruikbare inhoud en een RPM van 30.000. Verder beschikt het ook over een anti-slip bodem, roestvrij stalen messen en kun je het apparaat zeer makkelijk schoon maken. 

Verkrijgbaar bij:


#8 MOA Krachtige Blender

Je bent hierboven meerdere hoogwaardige smoothie blenders tegengekomen en veel van de merken die we hierboven hebben benoemt, zul je misschien wel herkennen. Op de achtste plaats van ons lijst met beste smoothie blenders vind je een blender van het merk MOA. Dit merk is waarschijnlijk onder de meeste bezoekers van onze website iets minder bekend, maar toch zijn wij van mening dat dit model absoluut niet ontbreken in onze lijst. Het is samen met de KitchenBrothers Smoothie Blender één van de weinige ‘budget blenders’ uit deze lijst. Zo kun je de MOA Krachtige Blender al in huis halen voor ongeveer 40 euro en heb je de keuze uit vier verschillende kleuren. 

De blender van MOA heeft maar liefst een vermogen van 1000 Watt, waarmee je harde ingrediënten zoals bevroren fruit, ijsblokjes en noten moeiteloos kunt malen. Wel adviseren we je om het bevroren fruit alvast in kleinere stukjes te snijden. Daarnaast is de blender ook uiterst geschikt om te gebruiken met hele gezin. Het beschikt namelijk over een sterke glazen kan van 1,5 liter. Ten slot heeft het drie snelheden, zes scherpe messen en zijn alle onderdelen vaatwasserbestendig. Dit alles voor ongeveer 40 euro is dus echt een koopje. 

Verkrijgbaar bij:


#9 KitchenBrothers Power Blender

Voor aanschaf van de KitchenBrothers Power Blender ben je ongeveer 100 euro kwijt. Hiermee is de KitchenBrothers Power Blender de duurste blender uit dit artikel, maar scoort het op veel punten ook het beste. Zo heeft de blender een ontzettend krachtig vermogen van maar liefst 2000 Watt en is daarnaast ook zeer duurzaam. We zullen later de andere belangrijke kenmerken opsommen, maar eerst willen we hier nog de ervaringen van klanten benoemen. Zo gaven meer dan zestig klanten op Bol.com het apparaat een gemiddelde beoordeling van 4,6 sterren. Met uitzondering van dat de blender een beetje luidruchtig is, kwamen wij geen minpunten tegen. 

Je hebt al kunnen lezen dat de KitchenBrothers Power Blender een motor heeft van 2000 Watt, maar dit is niet het enige punt waarop het model uitblinkt. Zo beschikt het over vier ingebouwde standen (Ice Crush, Smoothie, Grind, Pulse) en ook de acht verschillende snelheden zijn het vermelden waard. De blender is dus perfect aan te passen naar jouw behoeftes. Verder willen we ook het veiligheidsslot, een RPM van tussen de 25.000 en 32.000, acht scherpe messen en zeer vaatwasser vriendelijk benoemen. Kortom, met zulke kenmerken mag de KitchenBrothers Power Blender natuurlijk niet ontbreken is onze top 10 smoothie blenders.

Verkrijgbaar bij:


#10 NutriBullet Magic Bullet Kitchen Express

We sluiten ons lijst met de beste smoothie blenders af met de NutriBullet Magic Bullet Kitchen Express. Met de NutriBullet Magic Bullet NutriBullet Magic Bullet Kitchen Express vind je maar liefst drie verschillende smoothie blenders van het merk NutriBullet in deze lijst. Dit model doet in veel opzichten wel onder aan de overige twee modellen, maar is volgens een goede keuze voor wie op zoek is naar blender met een klein formaat. Het compact formaat is één van de grootste voordelen van de Magic Bullet Kitchen Express. Uiteraard kun je er ook lekkere smoothies mee maken, maar zal dat misschien iets minder soepel gaan dan andere smoothie blenders die je in dit artikel vindt. Echter, voor het malen van groente, fruit en andere ingrediënten die niet al hard zijn, is dit een zeer goede keuze. Daarnaast krijg je ook bij aanschaf van deze smoothie blender meerdere handige accessoires.

De NutriBullet Magic Bullet Kitchen Express beschikt over een motor van ‘slechts’ 250 Watt. Verder heeft het een 800 milliliter mengkom met invoertrechter, komt het met vaatwasmachinebestendige onderdelen en wordt het door gebruiken als zeer gebruiksvriendelijk beschouwd.

Verkrijgbaar bij:

 

Hoe is jullie lijst met de beste smoothie blenders tot stand gekomen?

Tijdens het opstellen van onze lijst met de beste smoothie blenders van dit moment hebben wij voornamelijk gelet op de prijs-kwaliteitverhouding. Het is natuurlijk meer dan logisch dat een blender van 100 euro betere eigenschappen heeft dan een model van ongeveer 30 euro. En om te voorkomen dat dit een artikel zou worden met enkel dure blenders, hebben wij dus niet alleen naar de kenmerken gekeken. Echter, ook van de goedkopere modellen uit deze lijst zijn wij er zeker van dat ze in staat zijn om heerlijke smoothies te maken. Dit blijkt onder andere uit de beoordelingen die we lazen op websites als bijvoorbeeld Bol.com, Coolblue, Mediamarkt, Amazon etc. 

Samenvatting van de beste smoothie blenders

Wij zijn tot de conclusie gekomen dat de  Philips Viva HR3571/90 de beste smoothie blender is. Deze blender heeft alles in huis wat je van een kwaliteitsblender mag verwachten. Zo heeft het een hoog vermogen, goede prijs-kwaliteitverhouding en wordt het geleverd met meerdere extra’s. Overigens willen we er wel bij zeggen dat de  Philips Viva HR3571/90 misschien niet voor iedereen de beste keuze is. Het licht er natuurlijk maar net aan waarvoor je het wilt gebruiken en hoevaak je het gaat gebruiken. Daarom kan één van de goedkopere modellen voor sommige lezers een betere keuze zijn. Hopelijk zul je na het lezen van dit artikel kunnen inschatten welke van de tien smoothie blenders het beste aansluit bij jouw wensen en eisen.

deel dit bericht op social media
Populaire Boeken

De beste smoothie boeken

Ontdek onze favoriete boeken voor het maken van heerlijke en gezonde smoothies.