Smoothie boeken

Dit zijn de beste smoothie boeken

Beste smoothie boeken

Hieronder vind je de 10 beste beste boeken & e-books van voor het maken van heerlijke smoothies

Tegenwoordig heb je voor alles wel een receptenboek en ook op het gebied van smoothies is er meer dan genoeg keuze. En om je een beetje op weg te helpen hebben wij de tien beste boeken met smoothie recepten op een rij gezet. Of je nu op zoek bent naar smoothie recepten om mee af te vallen, groene smoothies, smoothies voor na het sporten, detox smoothies of smoothies welke lekker verfrissend zijn voor de zomermaanden, bij de smoothie boeken uit dit artikel vind je het allemaal. Daarnaast vind je in veel boeken die we in dit artikel vermelden ook lekkere recepten voor sapjes. 

Van elk boek hebben wij een korte omschrijving over het boek toegevoegd, informatie over de auteur, ervaringen van lezers en kun je direct zien waar je het boek kunt aanschaffen.

Top 10 smoothie boeken

Met honderden, zo niet duizenden smoothie boeken, is het begrijpelijk dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Wij beschikken zelf over tientallen boeken met recepten voor smoothies en delen maar al te graag onze ervaringen op Happysmoothie.nl. We hopen daarom dat je wat zult hebben aan de onderstaande lijst met tien van onze favoriete smoothie boeken.

500 sappen & smoothies

Dit boek is één van onze favoriete boeken als het gaat om smoothie boeken. Zoals de naam al doet verklappen vind je maar liefst 500 recepten voor smoothies. Met zoveel verschillende smoothies kan het haast niet anders dan dat er meerdere naar jouw smaak tussen zitten. Van eenvoudige smoothies tot tropische zomerse smoothies en van detox smoothies tot fruit smoothies, in dit boek kom je het allemaal tegen. Verder lees je in dit boek de basisinformatie over het bereiden van smoothies, wat voor keukengerei je nodig hebt en welke ingrediënten het altijd wel goed doen bij het maken van een smoothie. 

Het boek is geschreven door C. Watson, heeft 288 pagina’s en is voor het eerst uitgebracht in 2009. Sindsdien zijn er al heel wat exemplaren over de toonbank gegaan en staat het internet boordevol met positieve ervaringen. Zo krijgt dit boek op Bol.com een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren. Dit was op basis van meer dan honderd reviews. 

Verkrijgbaar bij:


Supergezonde sappen en smoothies

Dat supergezond en superlekker goed samengaat, bewijst het boek ‘Supergezonde sappen en smoothies’ maar al te goed. Het gevaar van smoothies is dat ze soms te veel suikers bevatten en dit betreffen vaak goede suikers, maar toch moet je daarmee uitkijken. Bij de recepten voor smoothies en sappen uit dit boek hoef je je daar in ieder geval geen zorgen over te maken. Verder krijg je door het drinken van smoothies uit “Supergezonde sappen en smoothies” de nodige dagelijkse vitamines, antioxidanten en andere bestanddelen die de gezondheid ten goede komen binnen. Daarnaast heb je na het aanschaffen van dit smoothie boek voldoende keuze en kun je regelmatig afwisselen. Dit om eentonigheid te voorkomen. Een ander pluspunt van dit boek is dat er bij elk recept wordt vermeld wat het positief effect is. De reden voor het nemen van een smoothie verschilt nogal per persoon. Zo kan een smoothie een middel zijn om af te vallen en wil een ander het drinken na een zware training om de spieren te laten herstellen. Beide smoothies zijn gezond, maar verschillen toch van elkaar.

Het boek is geschreven door Amanda Cross, telt 120 pagina’s en werd in 2007 uitgebracht. Ook dit boek is vaak verkocht en dat valt terug te zien aan het aantal reviews dat we online tegenkwamen. Zo kreeg het boek op Bol.com een beoordeling van 4,4 sterren op basis van zeventien reviews. Ook op veel websites van andere webwinkels lees je positieve ervaringen van klanten.

Verkrijgbaar bij:


Minibijbel – Sappen en smoothies

Wij zijn van mening dat het boek “Minibijbel – Sappen en smoothies” ook niet mag ontbreken in een lijst met de beste smoothie boeken .  Het boek staat vol met recepten voor heerlijke smoothies, sapjes en cocktails. De recepten uit het boek worden aangeduid met mooie kleurenfoto’s en met ruim 600 foto’s zal het niet als een verrassing komen dat er aan keuze geen gebrek is. Ook geven ze in het boek advies over het aanschaffen van keukengerei en lees je stap voor stap hoe je de smoothies, sappen en cocktails moet bereiden. Dit is overigens niet al te lastig, want de meeste recepten zijn eenvoudig te bereiden en toch ontzettend lekker.

Het boek is geschreven door Suzannah Olivier, telt 264 pagina’s en werd in 2012 voor het eerst uitgebracht. Het boek is beoordeeld met een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren op Bol.com. Wij zijn dus niet de enige die vinden dat dit boek een must is voor de liefhebbers van smoothies.

Verkrijgbaar bij:


70 groene smoothies

Groene smoothies zijn razend populair. Dit is niet zo vreemd als je nagaat dat ze ontzettend gezond en ook erg lekker kunnen zijn. Mits je natuurlijk de juiste ingrediënten met elkaar mixt. Daar hoef je na het lezen van het boek “70 groene smoothies” geen zorgen meer over te maken. Zo heb je de keuze uit maar liefst 70 lekkere groene smoothies, welke resulteren in gewichtsverlies, meer energie, een stralende huid, een betere weerstand en vermindert het de drang naar zoetigheid. Daarnaast zorgt het ook voor een betere bloedsuikerspiegel. Kortom, genoeg redenen om meerdere keren per week of zelfs dagelijks een groene smoothie te drinken.

Het boek is geschreven door Marjolijn van der Velde, telt 176 pagina’s en is in december 2013 uitgebracht. Op verschillende blogs en webwinkels wordt het boek geprezen. Op Bol.com krijgt het boek bijvoorbeeld een gemiddelde beoordeling van 4,4 sterren. Dit was op basis van meer dan zestig reviews.

Verkrijgbaar bij:


Supergezonde sappen voor sporters

Voor de bezoekers van Happysmoothie.nl die op zoek zijn naar lekkere en gezonde smoothies voor na het sporten kunnen wij het boek “Supergezonde sappen voor sporters” aanraden. In dit boek vind je veertig recepten voor sappen en smoothies die zorgen voor het optimale herstel van de spieren. Dit komt omdat ze boordevol zitten met belangrijke voedingsbronnen, zoals vitaminen, mineralen en koolhydraten. Ook staan er genoeg recepten in om voor een training te nuttigen. De smoothies zijn samengesteld door een ervaren sportdiëtiste en fitnessinstructrice. Kortom, genoeg redenen om het boek “Supergezonde sappen voor sporters” op te nemen in een lijst met de beste smoothie boeken.

Het boek is geschreven door Penny Hunking, telt 96 pagina en is in 2014 uitgebracht. Penny Hunking is een erkende sportdiëtiste en fitnessinstructrice en heeft naast dit boek ook een ander boek geschreven met betrekking tot voeding en sporten. Beide boeken zijn over het algemeen goed ontvangen. Wij hebben er in ieder geval meerdere lekkere en originele recepten in teruggevonden.

Verkrijgbaar bij:


Brain Food Smoothies

In het broek “Brain Food Smoothies” vind je meer dan alleen lekkere smoothie recepten. Zo lees je ook over wat specifieke ingrediënten voor een effect hebben op de hersenen, vandaar ook de naam “Brain Food Smoothies”. De meeste Nederlanders weten wel dat smoothies erg gezond kunnen zijn, maar wij vinden het zelf wel erg interessant om te weten waarom dat precies is. Op bijvoorbeeld de vraag hoe bepaalde voedingsstoffen een positief effect kunnen hebben in het tegengaan van langdurige stress, depressieve gedachten, alzheimer en dementie, wordt in dit boek uitgebreid antwoord gegeven. Het is een zeer informatief boek met daarnaast lekkere smoothie recepten en daarom heeft het volgens ons terecht een plek veroverd in onze top 10 beste smoothie boeken.

Het boek is geschreven door Charlotte Labee, telt 240 pagina’s en is uitgebracht in 2021. Brain Food Smoothies is dus een relatief nieuw boek vergeleken met de andere smoothie boeken uit deze lijst, maar is in twee jaar al meer dan 45.000 keer over de toonbank gegaan. Charlotte Labee is daarnaast de oprichtster van het herseninspiratie- en kennisplatform yourbrainbalance.com. Verder heeft ze al veel mensen geholpen bij het behalen van hun doelen. Dit doet ze aan de hand van coaching- en lifestyle adviezen en door het geven van trainingen, opleidingen en masterclasses.

Verkrijgbaar bij:


The green kitchen smoothies

Het is geen geheim dat smoothies één van de makkelijkste manieren is om dagelijks voldoende groenten en fruit te nuttigen. Dat weten de schrijvers achter dit boek maar al te goed. En net als het boek “Brain Food Smoothies” lees je in “The green kitchen smoothies” ook de nodige informatie over het effect van voeding op je lichaam. Daarnaast geven ze ook bruikbare tips en leggen ze uit welke apparatuur je nodig hebt. Het belangrijkste is natuurlijk dat je beschikt over een kwalitatief goede blender. Daarom hebben wij een artikel geschreven waarin wij de beste blenders voor smoothies  op een rij hebben gezet. Ben je echter enkel op zoek naar een gezonde en lekkere smoothies? Uiteraard is het ook dan de moeite waard om dit smoothie boek in huis te halen. Je kunt in dit boek daarnaast ook recepten voor lekkere snacks, ontbijtjes en desserts vinden. 

Het boek is geschreven door David Frenkiel en Luise Vindahl, telt 160 pagina’s en is uitgebracht in augustus 2016. Dat wij overigens niet de enige zijn die enthousiast zijn over “The green kitchen smoothies” blijkt wel uit alle positieve beoordelingen die we op het internet tegenkwamen. Zo kreeg het boek op Bol.com meer dan dertig reviews. En met een gemiddelde beoordeling van 4,4 sterren behoort het zeker thuis in een lijst met de beste smoothie boeken.

Verkrijgbaar bij:


100 Groene Smoothies

Op onze websites vermelden we regelmatig hoe gezond groene smoothies zijn en daarnaast vinden wij ze ook nog eens erg lekker. Het is dus niet vreemd dat de meeste smoothie boeken uit dit artikel volstaan met  groene smoothies. Zoals de naam “100 Groene Smoothies” al prijsgeeft geldt dat ook voor dit boek. In totaal kun je kiezen uit honderd heerlijke en gezonde smoothies. Met zoveel keuze zullen er vast genoeg opties tussen zitten die je lekker zult vinden. Daarom kunnen wij “100 Groene Smoothies” zeker aanraden aan onze bezoekers. In totaal bevat het boek 85 smoothies en 15 sapjes recepten. 

Het boek is geschreven door Thea Spierings en is uitgebracht in 2014. Het is wel één van de duurdere boeken uit deze lijst (€ 24,95 op het moment van schrijven), maar dat vinden wij het zeker waard. En met een gemiddelde beoordeling van 4,9 sterren op Bol.com zijn wij blijkbaar niet de enige.

Verkrijgbaar bij:


Sappen & Shakes

Ben je op zoek naar een boek waarin je op een lekkere manier iets goeds kunt doen voor je lichaam? Dan is “Sappen & Shakes” echt iets voor jou. Door jezelf dagelijks te belonen met de shakes en sappen uit dit boek bouw je een goede weerstand op, kun je op een gezonde en snelle manier afvallen, verbeter je de staat huid en krijg je ook nog eens een energieboost. Het boek bevat in totaal 35 lekkere shakes en sappen van fruit en groente. Naast fruit en groente worden de recepten aangevuld met andere voedingsmiddelen zoals noten en kruiden. 

Het boek is geschreven door Aram van Beek, telt 96 pagina en is uitgebracht in 2015. Daarnaast is het één van de goedkopere boeken uit dit artikel en haal je “Sappen & Shakes” al in huis voor minder dan 10 euro.

Verkrijgbaar bij:


100 hot smoothies

We zijn aan het einde gekomen van deze lijst met de beste smoothie boeken, maar een boek dat hier zeker in thuishoort is “100 hot smoothies”. De 100 smoothie recepten uit dit boek bestaan uit maar liefst 32 groenten en andere ingrediënten. Dus of je doel nu is om af te vallen, je lichaam wilt detoxen, je spieren wil laten herstellen na een zware training of simpelweg omdat je in de zomermaanden een verfrissend tussendoortje nodig hebt, in dit boek vind je vast en zeker een geschikt recept. 

Het boek is geschreven door Maartje van Druyten, telt 260 pagina’s en is gepubliceerd in 2016. Maartje van Druyten is de oprichtster van de website Hier & Nu Comfortfood, waar ze haar passie voor gezonde voeding deelt. Op haar website vind je veel handige informatie met betrekking tot een gezonde levensstijl. Ook heeft ze een eigen catering bedrijf.

Verkrijgbaar bij:


Waarom een smoothie boek niet mag ontbreken in de keuken

Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom je één of meerdere van de smoothie boeken uit dit artikel in huis moet haalt. En hoewel de meeste redenen voor zich spreken, willen we ze toch even benoemen. Allereerst hebben smoothies veel voordelen voor je gezondheid. De recepten uit de boeken hierboven zijn bijna allemaal geschreven door specialisten op dit gebied. Je kunt er dus vanuit gaan dat je het optimale resultaat zult behalen. En hoewel je ook veel verschillende gratis smoothie recepten online kunt vinden, waaronder op Happysmoothie.nl, vinden wij het zelf soms ook wel prettig om fysieke boeken in huis te hebben. De boeken uit deze lijst kosten ongeveer tussen de 10 euro en 25 euro en je zult hier hoogstwaarschijnlijk veel plezier aan beleven. Als je nagaat dat je voor 15 euro 500 smoothie recepten ontvangt , is dat natuurlijk een koopje. Verder vind je in deze boeken niet alleen recepten, maar wordt er dieper ingaan op het effect dat bepaalde voeding op je lichaam heeft.

Een ander voordeel van deze boeken is dat ze vol staan met hoogwaardige foto’s van de smoothies. Je ziet direct hoe je smoothie eruit komt te zien. Zelfs wanneer je geen smoothie of sapje gaat maken, is het leuk om door één van de boeken hierboven te bladeren. 

Conclusie: het beste smoothie boek

Om antwoord te geven op de vraag wat het beste smoothie boek is, is dat zeer lastig. Dit is natuurlijk per persoon verschillend, maar mijn mening is toch wel dat “500 sappen & smoothies” één van de betere (zoniet het beste) smoothie boek van dit moment is. Zelf heb ik het boek al een aantal jaren in huis en nog steeds haal ik hier regelmatig nieuwe recepten uit. Dit zegt wat, want bijna dagelijks drink ik wel een smoothie. Echter, ook de andere exemplaren uit dit artikel zijn zeker de moeite waard om aan te schaffen.

deel dit bericht op social media
Populaire Blenders

Onze top 10 blenders van 2022

Wij hebben de beste blenders van 2022 voor het maken van smoothies voor je op een rij gezet.