Heerlijke recepten

Gezonde en lekkere recepten voor smoothies

Ontbijtsmoothies

Ontbijtsmoothies

Ontbijtsmoothies voor een goed begin van de dag. We vertellen je zes eenvoudige recepten waarmee je afhankelijk van het seizoen je smoothie kunt bereiden.

Recepten ontbijtsmoothies

Vegan frambozen-bananen smoothie

Framboos is in het seizoen tijdens de warme zomermaanden. De meeste heerlijke rode bessen komen rechtstreeks uit Nederland. Frambozen zijn echter niet lang houdbaar. Gebruik ze indien mogelijk binnen een dag. Om het seizoen te verlengen kun je frambozen invriezen en dan bevroren in de blender doen. Leuke bijkomstigheid, je smoothie is ijskoud.

Voor twee porties heb je nodig.

100 Milliliter Sinaasappelsap
200 Gram Frambozen
1 Banaan
1 Eetlepel Havermout
1 Eetlepel Honing

Bereiding

  1. Snij de banaan in kleine stukjes.
  2. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een blender.
  3. Pureer de massa tot een heerlijke smoothie.

Appel Kaneel Smoothie

Appels kunnen het hele jaar door regionaal worden gekocht. Het hoofdseizoen is van augustus tot november. Sommige soorten kunnen echter gemakkelijk enkele maanden worden bewaard. Samen met een beetje kaneel smaken ze in vloeibare vorm erg lekker.

Ingrediënten

5 Gemalen amandelen
1 Appel
1 Banaan
175 Gram Griekse yoghurt
120 Milliliter Plantaardige melk
1/4 Theelepel Kaneelpoeder

Bereiding

  1. Was de appels en bananen.
  2. Snij het fruit in kleine stukjes.
  3. Doe de amandelen, yoghurt, melk en kaneel samen met het fruit in een blender.
  4. Pureer het mengsel tot een romige smoothie.

Bosbessen Smoothie

De blauwe bessen zijn zowel bekend onder de naam bosbessen als onder de naam blauwe bessen. Er zijn echter geen significante verschillen tussen de twee soorten. Hun namen zijn terug te voeren op de verschillende regio’s waar ze vandaan komen. Ze kunnen op veel manieren in de keuken worden gebruikt, bijvoorbeeld als gezonde ontbijtsmoothie.

Ingrediënten

100 Gram Blauwe bessen
50 Milliliter Bruisend mineraalwater
50 Milliliter Sinaasappelsap
10 Gram Havermout
10 Gram Gehakte amandelen
5 Eetlepels Yoghurt
3 Eetlepels Citroensap
3 Eetlepels Bosbessensiroop

Bereiding

  1. Was de bosbessen.
  2. Doe de bessen met de rest van de ingrediënten in een blender, en pureer de massa.

Mango bananen smoothie

Ingrediënten

100 Gram Mango
1 Banaan
2 Eetlepels Havermout
1 Theelepels Chiazaad
200 Gram Yoghurt
80 Milliliter Melk
Honing naar smaak

Bereiding

  1. Maak het vruchtvlees schoon, voeg het geleidelijk toe aan de smoothie-blender en mix.

Kersenyoghurt-smoothie

In Nederland zijn kersen in het seizoen van juni tot augustus.

Voor twee porties van de heerlijke kersensmoothie heb je nodig.

200 Gram Kersen
300 Gram Yoghurt
2 Eetlepels Honing
2 Eetlepels Melk

Bereiding

  1. Maak de kersen schoon en de pitten verwijderen.
  2. Voeg ze samen met de yoghurt, honing en melk toe aan een blender.
  3. Mix de massa tot een heerlijke smoothie.

Appel-banaan-peer-smoothie

Ingrediënten

1 Glas Melk
1 Zoetzure appel
1 Peer
1 Banaan
5 Eetlepels Havermout

Bereiding

  1. Giet de melk in een blender en voeg dan alle andere ingrediënten toe, grof gehakt.
  2. Mix en het vullende en gezonde ontbijt is klaar.

Deel dit op social media
Populaire boeken

De beste smoothie boeken ​

Ontdek onze favoriete boeken voor het maken van heerlijke en gezonde smoothies.