Heerlijke recepten

Gezonde en lekkere recepten voor smoothies

Kiwi smoothie

Kiwi smoothie

Kiwi smoothie, gemaakt met geweldige vruchten. Van een nogal onaantrekkelijke harige bruine schil aan de buitenkant onthullen ze een heldergroene binnenkant gevuld met sappig fruit met zijn kenmerkende patroon.

Ze hebben een heerlijke smaak zonder overdreven zoet te zijn, waardoor ze ideaal zijn voor smoothies. Kiwi’s worden meestal toegevoegd aan ander fruit en andere smaakstoffen bij het maken van smoothies.

Welke andere vruchten kunnen worden gebruikt?

Bijna elk ander fruit kan worden toegevoegd aan kiwi smoothies. Fruit zoals bosbessen, bananen, meloen, ananas, aardbeien en appels zijn ideaal.
Maar omdat kiwi’s bijna altijd vers worden gebruikt in plaats van bevroren, is het een goed idee om bevroren fruit toe te voegen om dat nodige koude element en romigheid aan je smoothie te geven.

Andere smaakstoffen

Kiwi’s passen ook heel goed bij zuivelproducten of zuivelachtige producten zoals melk, notenmelk en gewone of vanille-yoghurt. Amandelmelk is een geweldig alternatief voor zuivel en als je geen bevroren fruit hebt, probeer dan bevroren yoghurt te gebruiken. Om je kiwi smoothies dat tropische gevoel en smaak te geven, kun je ook kokosmelk of kokoswater gebruiken.

Probeer voor een niet-zuivelalternatief vruchtensappen zoals ananas-, appel-, sinaasappel- of limoensap. Dan bij voorkeur wel vers, en niet uit een pak, want daar zit vaak veel suiker in.

Ik ben helemaal weg van munt met kiwi’s en kruiden zoals kaneel, kruidnagel of nootmuskaat. Als je extra zoetheid nodig hebt, voeg dan honing toe.

Kiwi bereiden

Er zijn twee manieren om kiwi’s te bereiden:

  1. De eerste is om de schil te schillen met een schilmesje en in plakjes te snijden. Dit is de meest elegante manier en is geschikt als je het voor salades wil gebruiken.
  2. De tweede methode omvat het doormidden snijden van het fruit en het uitscheppen van het vruchtvlees met een lepel. Dit is ideaal voor smoothies waar esthetiek geen rol speelt.

Kiwi’s bewaren

Het fruit moet bij kamertemperatuur worden bewaard totdat het rijp is. Ze zijn rijp als de huid bij aanraking lichtjes inspringt. Je kunt het rijpingsproces versnellen door ze in een papieren zak met een appel of banaan te doen. Eenmaal rijp zijn ze tot drie weken houdbaar in de koelkast.

Kiwi Aardbeien Smoothie

Ingrediënten

1 Handvol bladgroenten
6 Muntblaadjes, gescheurd
3 Bevroren Aardbeien
2 Kiwi’s
1 Eetlepel Chiazaad
125 Milliliter Kokoswater

Bereiding

  1. Meng de bladgroenten, muntblaadjes, aardbeien, kiwi’s, chiazaden en kokoswater tot alle groenten goed gemengd zijn.
  2. Dit maakt één glas. Verdubbel het recept om er twee te serveren.

Groene Godin Kiwi Smoothie

Ingrediënten

120 Gram Bevroren Spinazie
1 Kiwi’s, geschild en in stukjes gesneden
250 Milliliter Vanille-yoghurt
250 Milliliter Kokoswater
1 Eetlepel Lijnzaad
1 Eetlepel Cashewboter

Bereiding

  1. Mix de bevroren spinazie, kiwi, vanille-yoghurt, kokosmelk, lijnzaad en cashewboter tot een fluweelzachte massa.
  2. Serveer in je favoriete glazen.

Tropische Kiwi Ananas Smoothie

Ingrediënten

120 Gram Bevroren Ananas
2 Kiwi’s
250 Milliliter Vanille-yoghurt
250 Milliliter Kokosmelk
Sap van 1 Limoen
1 Eetlepel Gemalen lijnzaad

Bereiding

  1. Doe voor een tropische smaak bevroren ananas, geschilde en gehakte kiwi’s, vanille-yoghurt, kokosmelk, limoensap en gemalen lijnzaad in een blender. Maal tot een gladde massa.
  2. Schenk in twee glazen en garneer met schijfjes kiwi.

Kiwi Mango Smoothie

Ingrediënten

120 Gram Bevroren Mango
2 Kiwi’s
250 Milliliter Vanille-yoghurt
250 Milliliter Koksmelk
2 Eetlepels Vers geperst citroensap

Bereiding

  1. Schil en hak je kiwi en doe het in een blender, samen met de bevroren mango, vanille-yoghurt, kokosmelk en limoensap.
  2. Mix op hoog totdat al het fruit is gemengd en je smoothie dik en romig is.
  3. Schenk in 2 glazen.

Deel dit op social media
Populaire boeken

De beste smoothie boeken ​

Ontdek onze favoriete boeken voor het maken van heerlijke en gezonde smoothies.