Perzik smoothie, een heerlijk zomers drankje. Het is weer bijna perzikenseizoen, hetgeen is van half mei tot eind september. Daarom roept de geur van perzik bij veel mensen aangename herinneringen op aan lange, hete zomerdagen.
Geen wonder, want een verse perzik is met zijn hoge watergehalte een perfecte verfrissing zonder veel calorieën.
100 Gram perzik bevat ongeveer 40 kcal, 87 gram water, kalium, calcium, magnesium en vitamine A, B1, B2 en C. Door het hoge watergehalte is de vrucht vooral op warme dagen een gezond, zoet en fruitig alternatief voor plakkerig, vette snoepjes.
Vandaag wil ik je kennis laten maken met een viertal gezonde smoothies met als hoofdingrediënt Perzik.
Recepten Perzik Smoothie
Smoothie met perzik en sojamelk
Smoothie met perzik en sojamelk is een buitengewone drank met een fijne perziksmaak en een delicaat limoen- en honingaroma. Makkelijk en snel klaar te maken.
Ingrediënten
500 Milliliter Sojamelk
4 Perziken
Halve Limoen
20 IJsblokjes
2 Eetlepels Honing
Bereiding
- Ontpit de perziken en pers de limoen uit.
- Doe alle ingrediënten in een blender en mix een keer.
Smoothie van avocado en perzik met groene thee
Avocado is eigenlijk een zeer vetrijke vrucht, maar aangezien dit meestal onverzadigde vetzuren zijn, is het nog steeds een gezond voedingsmiddel. Als belangrijke leverancier van koolhydraten bevat de avocado nauwelijks suiker of fruitzuren, maar veel vitamine C, ijzer, calcium en fosfor. Net als de chiazaden, die rijk zijn aan antioxidanten, eiwitten, vezels, vitamines en mineralen. Ze bevatten ook enorm veel omega 3 en zouden veel gezondheidsbevorderende eigenschappen hebben. Wel moet worden opgemerkt dat de maximale consumptie van 15 gram chiazaad per dag per volwassene niet mag worden overschreden.
Ingrediënten voor 2 smoothies
2 Avocado’s
4 Perziken
1 Limoen
5 Gram Chiazaad
300 Milliliter Water
Groene Thee
Bereiding
- Kook de thee in 300 ml water, laat 2 minuten trekken en laat afkoelen. Pers limoen uit.
- Schraap het vruchtvlees van de avocado eruit met een lepel en doe het vruchtvlees in de blender, giet er limoensap over om te voorkomen dat de avocado bruin wordt.
- Was, droog en snij de perziken in hapklare stukjes. Voeg toe aan de avocado in de blender en pureer alles samen ongeveer 1 tot 2 minuten.
- Voeg thee en chiazaad toe en mix nogmaals kort.
- Serveer de avocado perzik smoothie direct koud of bewaar in een luchtdichte trommel maximaal 1 dag in de koelkast.
Bosbessen perzik smoothie
Voor mij is de combinatie van twee zomerfruit altijd iets bijzonders. Aangezien beide hier vrij zoet zijn, kun je volstaan met heel weinig ahornsiroop en genoeg fructose binnenkrijgen. En dan komt de citroen om de hoek kijken. Ze snijdt de zoetheid een beetje af van deze smoothie, maar dat is niet erg. Dit maakt het op zijn beurt meer verfrissend.
Ingrediënten voor 2 porties
2 Perziken
100 Gram Bosbessen
300 Milliliter Amandelmelk
1 Eetlepel Vers citroensap
Rasp van 1 citroen
1 Theelepel Ahornsiroop
Bereiding
- Snij de perzik in kleine stukjes, natuurlijk pit er eerst uithalen, en doe ze samen met de bosbessen en amandelmelk in een blender.
- Blend gedurende 10 seconden totdat het fruit is gebroken. Voeg nu citroensap, citroenrasp en ahornsiroop toe en mix nogmaals 30 seconden. Als je wilt, kun je nu ijsblokjes toevoegen en opnieuw mixen. Of doe gewoon een paar verkoelende ijsblokjes in de glazen.
Romige perzik smoothie met yoghurt
Ingrediënten (voor 4 porties)
4 Perziken
150 Milliliter Griekse yoghurt
Vers geperst sinaasappelsap van 1 sinaasappel
1 Eetlepel Honing
Wat blaadjes munt
Gemalen ijs of ijsblokjes
Bereiding
- Ontpit de perziken en snij de perziken in stukjes, voeg alle ingrediënten in een blender, en maal alles fijn.
- Doe als laatste wat ijsblokjes of geschaafd ijs erbij.
Pingback: Zelf een perzik smoothie maken - Bio op je bordje