Heerlijke recepten

Gezonde en lekkere recepten voor smoothies

Ananas kokos smoothie

Ananas kokos smoothie

Ananas kokos smoothie, op die dagen dat je je een beetje down voelt, pak je blender en probeer deze kleine opkikker. Na een aantal dagen non-stop regen, zoals in Nederland wel vaker voorkomt, had ik dringend behoefte aan wat opvrolijking.

Een snelle controle om er zeker van te zijn dat ik bevroren ananas bij de hand had, plus een paar andere ingrediënten en ik was helemaal klaar om een heerlijke smoothie te maken. Het was alsof ik naar een tropisch eiland werd getransporteerd, zo niet in het lichaam, dan zeker in de geest. Ik voelde me meteen beter.

Ananas en kokos is een droomcombinatie, de twee waren gewoon bedoeld om samen te gaan. De kokosnoot brengt de smaak van de ananas naar voren zonder overheersend of te zoet te zijn. Echt een match made in heaven.

Kokosmelk voegt niet alleen romigheid toe aan smoothies, maar bevat net als andere kokosproducten gezonde vetten, die helpen om je lichaam van brandstof te voorzien en je langer een vol gevoel te geven. Kokosnoten zijn zeer voedzaam, bevatten ijzer, calcium en magnesium en bevatten veel vezels.

Het andere grote voordeel van deze smoothies, behalve dat ze heerlijk zijn, zijn de geweldige gezondheidsvoordelen van ananas. Ananas bevat een schat aan vitamines, antioxidanten en vooral het enzym bromelaïne, dat de spijsvertering bevordert, ontstekingen en pijn helpt verlichten die gepaard gaan met artritis en reuma. Net als ander tropisch fruit zijn ze ook rijk aan vitamine C, wat helpt de immuniteit te verhogen, mangaan en vitamine B. En ondanks hun zoetheid bevat 100 gram slechts 50 calorieën.

Ananas is een zoete vrucht die goed samengaat met ander tropisch fruit. Maar het past ook goed bij citrus. Echt bij alles wat oranje of geel gekleurd is. Ik merk vaak dat vruchten van een vergelijkbare kleur elkaar lijken aan te vullen. Probeer het maar eens.

Romige Ananas Kokos Smoothie

Ingrediënten

1 Bevroren banaan
120 Gram Stukjes ananas, bij voorkeur ver
250 Milliliter Kokosyoghurt
250 Milliliter Kokosmelk
Geroosterde kokosvlokken

Bereiding

  1. Doe de bevroren banaan, de ananasstukjes, de kokosyoghurt en de kokosmelk in een blender. Draai op hoog totdat alles dik en romig is.
  2. Schenk in twee hoge glazen en strooi de geroosterde kokosvlokken erover.

Ananas Sinaasappel Kokos Smoothie

Ingrediënten

1 Bevroren banaan
1 Sinaasappel, in partjes verdelen en zoveel mogelijk wit velletje verwijderen
2 Plakjes ananas, ook geschild en in stukjes gesneden
125 Milliliter Kokosmelk
1 Centimeter Verse Gember, geraspt

Bereiding

  1. Meng de bevroren banaan, de sinaasappelpartjes, de plakken ananas, de kokosmelk en de geraspte gember.
  2. Schenk vervolgens in twee hoge glazen en garneer met schijfjes sinaasappel.

Kokos Ananas Smoothie

Ingrediënten

1 Bevroren banaan
2 Plakjes Bevroren ananas
250 Milliliter Vanille-yoghurt
375 Milliliter Kokosmelk
30 Gram Gedroogde kokosnoot

Bereiding

  1. Mix de bevroren banaan, de plakjes ananas, de vanille-yoghurt, de kokosmelk en de gedroogde kokos tot een glad en schuimig mengsel.
  2. Schenk in twee glazen en garneer met de geroosterde kokosnoot.

Deel dit op social media
Populaire boeken

De beste smoothie boeken ​

Ontdek onze favoriete boeken voor het maken van heerlijke en gezonde smoothies.